Nyheter och aktuella händelser

 

LMK Industri AB investerar i Sustainable Energy Solutions

LMK Industrier har den 1/12 valt att investera i Sustainable Energy Solutions AB genom en riktad nyemission. LMK kommer efter emissionen att äga ca 8% av bolaget, med en option att investera ytterligare för att öka ägandet till drygt 15% under första kvartalet 2018.

SENS ser ett stort strategiskt värde av att ha fått en investerare med stor erfarenhet av industriprojekt och en vilja till en framtida expansion inom både entreprenader och färdig värme.

 

Om LMK Industri AB

Grunden för investmentbolaget LMK Industris finansiella tillgångar är IT-företaget Axis där vi fram till 2015 var största ägare. Axis såldes våren 2015 till Canon.

I LMK Industri-koncernen ingår LMK Ventures och LMK Venture Partners där vi, tillsammans med finansiella och operativa partners, är med och bidrar till att skapa fler svenska framgångssagor.

Vi gillar visioner och idéer som förändrar vårt sätt att se på saker. Därför är vi t ex en av huvudägarna i Hövding, den svenska airbagcykelhjälmen som förändrat möjligheterna inom området cykelsäkerhet och skapat en helt ny produktkategori.

Några av våra andra investeringar, som Hotel Kungsträdgården i Stockholm och skid- och turistanläggningarna Björkliden Fjällby och Riksgränsen norr om Polcirkeln, är av ett helt annat slag. Detta är ju också svensk export, då många av våra gäster reser till oss från när och fjärran för att få ta del av vår gästfrihet och unika miljö.

Vare sig det handlar om unik teknologi inom energi och säkerhet, eller om det rör sig om den sortens energi som våra gäster får när de njuter av fantastisk skidåkning eller vandring i genuin fjällmiljö, så drivs våra investeringar alltid av både hjärna och hjärta.

 

Om SENS

SENS föddes genom sammanslagningen av Capital Cooling och SEEC. Två företag som kompletterar varandra perfekt när det gäller energilösningar för värme och kyla.

SENS står för Sustainable Energy Solutions och levererar hållbara energilösningar med hög effektivitet. Våra energilösningar blir en del i det naturliga kretsloppet mellan värme & kyla och våra affärslösningar skapar möjlighet till långsiktig avkastning.

Vi erbjuder hållbara energiaffärer för både energibolag och fastighetsägare där förnuftet spelar huvudrollen och där kunden kan välja en entreprenad eller att köpa färdig värme.