Nyheter och aktuella händelser

Köpcentrum är inte bara ett paradis för shoppare. De är även stora energislukare. Sverige har både flest och äldst köpcentrum i hela EU. Så potentialen för att minska energiförbrukningen borde vara stor.

 Ett EU-projekt har visat att energianvändningen i köpcentrum går att minska med upp till 75 procent. Och kostnaden för renoveringen betalar sig på bara sju år. Det säger forskaren Roberto Lollini på institutet för förnybar energi vid det italienska forskningscentrumet EURAC.

Statistik som har tagits fram inom projektet visar att Sverige har flest köpcentrum av alla EU-länder räknat per person – mer än tre gånger fler än genomsnittet. Svenska köpcentrum är i genomsnitt nästan 30 år gamla, och sannolikt förbrukar de mer energi än de skulle behöva göra.

Inom projektet har energiförbrukningen i ett köpcentrum i norska Trondheim kunnat halveras, bland annat genom att byta belysning. Klotet åker till Birmingham och besöker köpcentrumet the Bullring som energi-renoveras. Där har en ny lag börjat gälla som innebär att enbart lokaler som klarar vissa krav på energieffektivitet får hyras ut.

Även ett relativt nybyggt köpcentrum, som The Bullring i Birmingham, kan behöva energirenoveras. Foto: Marcus Hansson.

Ledig tjänst för projektledare inom VVS & kyla

Jobba med oss!

Så vad söker vi .........

I första hand projektledare med en bakgrund från VVS/kylteknik. Viktigt att man har jobbat med projektering och kalkyler dvs förstår ekonomin i projekten. Utbildning civ ingenjör eller liknande. Vi tror att personen i fråga är i ålder 35–40 år.

Vilka är vi....

Vårt bolag är en sammanslagning av ett konsultbolag och ett produktutvecklingsbolag sen drygt 1,5 år tillbaka. Vi är fortfarande i ett uppbyggnadsskede. Du kommer att vara en viktig kugge i maskineriet och vara nära affären och kunden.

Och vad erbjuder vi……..

Vi erbjuder personen möjligheten att få arbeta med att göra vårt samhälle grönare och oss andra sköna arbetskamrater. Detta gör vi genom att hjälpa företag och kommuner att nyttja spillvärmekällor och köpt energi på ett så effektivt sätt som möjligt. Genom att jobba med låga temperaturer i våra systemlösningar så kan vi i princip nyttja alla spillvärmekällor samtidigt som distributionsförlusterna hålls på ett absolut minimum. Allt detta leder till bättre driftsnetto lägre CO2 =0 och därmed (som du säkert räknat ut nu...) till högre fastighetsvärde. Vår produkt som gör fotbollsplaner spelbara längre eller hela året runt, har även en social dimension som vi är stolta över och som du kan läsa mer om på vår hemsida.

Så varmt välkommen till SENS, ett green tech bolag i tiden !

 

 

Branäsgruppen köper färdig värme till Branäs

Läs mer

LMK Industri AB investerar i Sustainable Energy Solutions

Läs mer

Hållbara energilösningar – en självklarhet för moderna anläggningar och fastigheter.

Läs mer

SENS consultancy has been involved in two award winning projects

Läs mer

Vi välkomnar Conny Engvall till SENS – Ett värdefullt tillskott i vår projektledning

Läs mer